Udspil om fibernet i uge 11

21. februar 2013: Skal vi have fibernet ved Hostrup Strand? Det spørgsmål har bestyrelsen for Grundejerforeningen Hostrup Teglgaard sat sig for at undersøge.

fiberAnledningen er, at vi står over for en kloakering af området, hvor vejene jo alligevel skal graves op. I den forbindelse kunne det måske være smart at få lagt fibernet ned også og dermed sikre området gode netforbindelser, tv og telefoni.

Det er lidt i 11. time. Arbejdet med kloakeringen går efter de foreløbige planer i gang fra uge 15.

Vi har derfor taget kontakt til EnergiMidt for at høre om mulighederne.

Normalt arbejder selskabet ikke i sommerhusområder, men Hostrup Strand kunne måske alligevel være interessant for dem. Kloakeringen gør jo, at vejen bogstaveligt talt bliver banet for dem, og desuden er der tale om et forholdsvist stort antal grunde, hvis alle tre grundejerforeninger går med.

Foreløbig har vi kun aftalt, at de kigger på sagen. Det gør de i uge 10, så vi kan regne med et udspil fra selskabet i uge 11. Imens har vi lovet at drøfte sagen i bestyrelsen, tage kontakt til de andre to grundejerforeninger og lodde stemningen blandt medlemmerne.

Én model kunne være, at vi garanterer en 100 procent tilslutning. Det koster ca. 750 kr. pr. grund. Dertil kommer, at en vis procentdel af grundejerne skal tegne et halvt års abonnement hos EnergiMidt.

Udgiften til tilslutningen ender selvfølgelig i sidste ende hos os grundejere, men man kan forestille sig en model, hvor foreningen går med i en finansiering.

Hvad mener du? Skal grundejerforeningen engagere sig i en udrulning af fibernet, og vil du være interesseret i at tegne et abonnement? Giv gerne din mening til kende nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *