Opfordring: Hold din hund i snor ved Hostrup Strand

GRF hund i snor26. april 2016: Langt de fleste hunde er søde og velopdragne; men det kan være angstprovokerende, når en hund uden snor kommer løbende imod én. Og det er ubehageligt, når der pludselig står en fremmed hund inde i ens have.
Derfor opfordrer bestyrelserne for de tre grundejerforeninger ved Hostrup Strand alle hundeejere til at holde deres firbenede ven i snor, når de traver en tur i området.
– Vi har i bestyrelsen for Hostrup Teglgaard fået henvendelser fra flere medlemmer, som er utrygge ved at møde hunde, der ikke er i snor. Derfor har vi taget spørgsmålet op og også drøftet det med bestyrelserne for Hostrup Hovedgaard og Hostrup Strand, fortæller Ingrid M. Schmidt, formand for Grundejerforeningen Hostrup Teglgaard..
I første omgang undersøgte bestyrelsen muligheden for at sætte skilte op med et påbud om ”hund i snor”; men efter en snak med Skive Politi blev den idé droppet. Ganske enkelt, fordi vi ikke kan stille krav om ”hund i snor” i et offentligt tilgængeligt område som vores.
Ifølge Hundeloven skal hunden enten være under kommando eller i snor, når den færdes på veje og stier.
Kommando er lig med fuldt herredømme. Andre mennesker – eller dyr – må ikke føle sig generet af hunden. Den, der går med hunden, skal altså være i stand til at standse hunden, hvis den løber frem mod andre. Hunde, som ikke prompte kommer på et kald, skal føres i snor eller holdes ved fod!
– Vi kan ikke med loven i hånd kræve, at alle hundeejere holder deres hund i snor; men vi vil gerne opfordre dem til det, siger Ingrid M. Schmidt.
– For uanset, hvor sød og rar ens hund er, kan andre godt være bange for den. Det er angstprovokerende, når en løs hund kommer løbende imod én!
Desuden er der hensynet til vildtet i området. Vi har mange rådyr, fasaner og en del harer ved Hostrup Strand. Alle hunde, selv de meste fredelig og velafrettede, har et jagtinstinkt, og en løs hund kan både jage og stresse vildtet.
Én god mulighed er der dog for at slippe Fido løs. Nemlig i vinterhalvåret nede ved stranden. Fra oktober til og med marts må du gerne lade din hund løbe løs på stranden – på betingelse af, at den er under fuld kommando fra føreren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *