Skilte og rør skal dæmpe farten

11. marts 2015: Højre fod har det med at blive lidt tung hos mange af de, der kører ad Havtjørnevej. Så farten smutter over de tilladte 30 km/t. Det både støver og generer. Især de, der har sommerhus ud til vejen.

Derfor prøver bestyrelsen for grundejerforening at finde en løsning, der kan dæmpe farten uden at genere hverken trafikken eller vedligeholdelsen af vejen.

Men det planlagte forsøg med et fleksibelt, gummibelagt ”bump” – kaldet Safety Rider – bliver ikke til noget. Ved nærmere undersøgelse viser det sig nemlig, at bumpet ikke kan sættes fast på en grusbelagt vej.

I stedet ligger der nu en stak gule skilte hos Søren Poulsen. På dem står der ”Vis hensyn – det støver”. Dem får vi sat op på strategiske steder fra Teglgaardvej til legepladsen for at minde chaufførerne om at sætte farten ned.

Desuden køber foreningen et skilt med 30 km/t. Det bliver sat op ved indkørslen fra Teglgaardvej til Havtjørnevej.

Og endelig vil vi spørge Vils Entreprenør, om vi i løbet af foråret må låne nogle af deres plast-trafikcylindere på fod. Dem sætter vi op langs vejsiden, så man som bilist eller lastbilchauffør er nødt til at sno sig lidt og holde tilbage for modkørende.

I bedste fald kan vi nå at få respons på tiltagene ved foreningens generalforsamling den 16. maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *