Vejbump skal tvinge farten ned

29. september 2014: Alt for mange glemmer at løfte foden fra speederen, når de kører ind i sommerhusområdet ved Hostrup Strand. Farten kommer over de tilladte 30 km/t. Det støver og støjer, og når de store lastbiler drøner hen ad Havtjørnevej, ryster flere huse langs vejen bogstaveligt talt i deres grundvold.

Derfor har bestyrelsen for grundejerforeningen Hostrup Teglgaard nu besluttet at gøre en synlig indsats for at få farten ned. I første omgang med skilte. ’

Dels skal de tilladte 30 km/t skiltes mere tydeligt ved indkørslen til Havtjørnevej. I dag står der et skilt på Teglgaardvej, og der er 30 km/t-symboler på det store oversigtsskilt på hjørnet af Teglgaardvej og Havtjørnevej, men det er åbenbart ikke nok.

Dels med indkøb af en håndfuld skilte med teksten ”Vis hensyn! Det støver!”. De bliver sat op på strategiske steder langs Havtjørnevej og på Blåbærvej.

Både på foreningens generalforsamlinger og ved flere bestyrelsesmøder har vi talt om muligheden for at sætte chikaner op for at få farten ned på Havtjørnevej. Og nu er bestyrelsen blevet opmærksom på en fleksibel udgave, forhandlet af firmaet Daluiso.

Kravet til en chikane er jo – ud over, at den skal få bilisterne til at sætte farten ned – at store køretøjer, vejskraber og lignende stadig kan komme forbi på en god og smidig måde.

Daluiso-løsningen er en såkaldt ”Safety Rider”. Det er et typegodkendt vejbump, som er fleksibelt i størrelsen. Det sættes sammen af to endestykker og et antal midterstykker, afhængig af vejens bredde. For hver ende står der en pæl.

Bumpet koster 1598 pr. meter, og bestyrelsen har besluttet i første omgang at købe og etablere et forsøg med ét bump. Det skal være på plads på Havtjørnevej inden højsæsonen næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *