Hunden skal være i snor

22. maj 2013: Hunden skal som udgangspunkt altid være i snor, når den er den for sin egen matrikel! Også under gåture ved Hostrup Strand.

På generalforsamlingen i grundejerforeningen Hostrup Teglgaard nævnte én af deltagerne, at der løber løse hunde rundt i området, og vedkommende har flere gange oplevet, at der pludselig løber en fremmed hund rundt i haven. Det er ikke rart.

I nogle tilfælde skyldes det, at løbere har deres hund med på motionsturen – uden at have den i snor.

Det er ikke i orden! Ifølge Hundeloven skal hunde føres i snor i bebygget område. Det gælder også på vejene i sommerhusområdet.

Hunde skal i øvrigt også være i snor i naturen. Undtagelsen er i vinterhalvåret på stranden. Fra oktober til og med marts må du lade din hund løbe løs på stranden, hvis du vel at mærke har fuldt herredømme over den.

Og så findes der en række hundeskove, hvor hunde må løbe frit. Igen under forudsætning af, at du har styr på den. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde et kort over hundeskove. Du kan også søge på ”hundeskov” på Skive Kommunes hjemmeside

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *