Usikkerhed omkring sortering

20. februar 2020: På den nye affaldsbeholder, der er bragt ud til sommerhusene ved Hostrup Strand, sidder der klistermærker til ”madaffald” og ”restaffald”; men et kig ned i beholderen afslører, at den foreløbig kun har ét stort rum. Den skal udstyres med en skillevæg, hvis Nomi4S indfører separat indsamling af madaffald i sommerhusområder.

Nomi4S er i fuld gang med at indføre sortering af husholdningsaffald i henholdsvis madaffald og restaffald i de fire kommuner Skive, Holstebro, Struer og Lemvig; men af en artikel i Skive Folkeblad fredag den 14. februar 2020 fremgår det, at der endnu ikke er fundet en løsning for sommerhusområderne i i de fire kommuner.

Næstformand for Nomi4S, Jens Peder Hedevang, forklarer til avisen, at korrekt sortering kræver opmærksomhed, og det kan være en udfordring i sommerhuse, hvor der bor mange forskellige. Derfor har bestyrelsen endnu ikke besluttet noget: – Men det kommer. Foreløbig har vi fokus på sorteringen andre steder, siger han.

Bestyrelsen afgør formentlig spørgsmålet omkring sortering inden efteråret.

Med den nye affaldsordning bliver beholderne tømt året rundt i sommerhusområderne. I marts, april og maj hver 14. dag. Hen over sommeren hver uge. I september og oktober igen hver 14. dage, og i november, december og januar én gang om måneden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *