Legepladsen kom under lup

16. april 2016: I bestyrelsen arbejder vi i øjeblikket på at få lovliggjort vores legeplads. Og i den forbindelse mødtes Søren og Jens Frede den 21. marts på legepladsen med Øystein Nielsen fra Dansk Legepladsinspektion.

Han gennemgik alle legeredskaberne, og de fik en god snak om, hvad der skal til. Og vi fik en stribe anvisninger og gode råd. Efterfølgende har vi også fået en rapport med ”karakterer” og anbefalinger til, hvad vi skal gøre.

Og der er nok at tage fat. Noget er lige til at gå til og koster ”kun” lidt arbejdskraft. Andet koster penge. Det gælder især faldunderlag i form af sand og måtter.

Nogle af tingene er Søren allerede gået i gang med. Det handler blandt andet om at fjerne en gynge og sænke en anden. Klatretovet skal væk. Den store vippe skal også sænkes, og en række spændbånd skal fjernes og erstattes med franske skruer. Balancebommen skal sænkes.

Ved gyngerne vil vi lægge et faldeunderlag af sand og under gyngerne såkaldte faldmåtter. Så alt i alt løber selve lovliggørelsen op i ca. 22.500 kr.

Øystein Nielsen har besøgte mange legepladser i sit arbejde som legepladsinspektør, men han havde aldrig set noget a la vores klatretårn med rutschebane! Og ”dommen” faldt da også promte: Rutschebanen kan aldrig blive lovlig. Dens skal fjernes! Selve tårnet kan evt. bygges om til et legehus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *