Fibernet og kloak kommer ikke i parløb

18. april 2013: EnergiMidt melder pas, når det gælder fibernet ved Hostrup Strand. I hvert fald indtil videre. Det er meldingen, efter at energiselskabet har regnet og vurderet på mulighederne for at få økonomi i en udrulning af fibernet i sommerhusområdet.

Det var grundejerforeningens bestyrelse, der tidligere på foråret tog kontakt til EnergiMidt for at høre om mulighederne for at få lagt fiberbredbånd ned i forbindelse med, at vi skal have området kloakeret.

Nu har selskabet så vurderet mulighederne, og tommelfingeren vender nedad.

Det fortæller markedskonsulent Rune Sand Munk Christensen.

Begrundelsen kan deles op i to: Kloakering og sommerhusområde.

Konsulenten forklarer, at der umiddelbart ikke er fordele ved at samkøre kloakering og fibernet ved Hostrup Strand. Fibernet skal kun 40 cm ned i jorden, kloakledningen skal noget længere ned, og der skal en bredere udgravning til. Desuden skal fiberbredbåndet helst ligge “i fortovet”, mens kloakledningen kommer til at løbe ude i midt i vejen.

Og så er selskabets overvejelser omkring fiberbredbånd i sommerhusområder.  Hidtil har selskabet ikke arbejdet med fibernet til sommerhuse, men det kunne være et nyt forretningsområde, og i øjeblikket kører selskabet et forsøg i to steder ved Silkeborg. Her har en vis procentdel af sommerhusejerne bundet sig for et halvt års abonnement, og spørgsmålet er så, hvor mange der gentegner det. Altså om, EnergiMidt kan holde pengene hjemme på etableringen. Først inden for det næste år tid ligger der en endelig analyse på projektet.

–          I øjeblikket har vi ikke et tilbud, der retter sig mod sommerhusområder, hvor mange typisk kun er interesseret i et abonnement i sommerhalvåret, forklarer Rune Sand Munk Christensen.
– Man kan selvfølgelig koble sig på igen, men det koster et gebyr.

EnergiMidt beholder vores “ansøgning”, men der sker næppe noget på den front foreløbig. Derfor er bestyrelsen sideløbende gået i gang med at undersøge mulighederne for en luftbåren løsning. Vi har rettet henvendelse til firmaet AirNet, som arbejder med trådløse internetforbindelser netop i sommerhusområder. Som det har fremgået af Hostrup Strand Nyt er en hel del medlemmer interesseret i en god netforbindelse.

Vi regner med at tage emnet “netforbindelser” op på generalforsamlingen. Har du gjort dig nogle erfaringer, så del dem gerne med os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *