Sommerhusgrunde skal måles op

25. september 2012: En landmåler tager nu – bogstaveligt talt – de første skridt til en kloakering af de sommerhusgrunde, der ligger øst for Febækken og dermed er omfattet af første etape af kloakeringen ved Hostrup Strand.

Det er grundene på Havtjørnevej, Tyttebærvej, Enebærvej, Slåenvej, Blåbærvej, Brombærvej, Multebærvej og Hybenvej, der kommer med i første del af kloakeringen, og de pågældende ejere har netop får brev fra Skive Vand om første del af projektet. Nemlig en opmåling af ejendommen og vejen.

Ingeniør Erik Hansen fra Skive Vand bekræfter, at Skive Vand er gået i gang med forberedelserne til kloakeringen. I første omgang handler det om at få de nødvendige oplysninger om koter for veje og septiktanke. (Koter = højden over havet). Derfor skal landmåleren i gang. Tallene skal bruges til at planlægge, hvor spildevandsledningen/hovedkloaken i vejen skal placeres.

Landmåleren skal foretage opmålinger ved:

  1. Dæksel på bundfældningstank/septiktank
  2. Afløbet fra bundfældningstank/septiktank
  3. Vejen

Derfor er det vigtigt, at den enkelte husejer inden 1. oktober sørger for, at dækslet til tanken er frilagt, så det let kan løftes af.

Det ligger endnu ikke fast, hvornår selve arbejdet med kloakeringen går i gang. Skive Vand forventer, at det sker i løbet af vinteren/ foråret 2012/13.

– Det mest realistiske er nok i begyndelsen af det nye år, siger Erik Hansen.

Arbejdet i selve sommerhusområdet vil vare mellem to og tre måneder.

Skive Vand lover at holde både de enkelte grundejere og Grundejerforeningen Hostrup Teglgaard orienteret om det videre forløb. Blandt andet ved et fællesmøde.

Men allerede nu er der lavet en særlig side på www.skivevand.dk om kloakeringen ved Hostrup Strand. Den finder du ved at klikke på ”Nyheder og anlægsarbejder” til højre på forsiden. Her vil Erik Hansen blandt andet bringe svar på nogle af de mest stillede spørgsmål.

Hostrup Strand Nyt følger selvfølgelig også op efterhånden som planlægningen skrider frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *