Havmølle-faren er drevet over

2. juli 2012: Faren for, at der skulle sættes fem-seks store havvindmøller op i Venø Bugt, er drevet over.

Energistyrelsen har offentliggjort en rapport med 16 kystnære områder, som anses for at være egnede til opstilling af havvindmøller, og Venø Bugt er ikke blandt de 16.

Et flertal i Folketinget indgik tidligere på året en energipolitisk aftale, hvor der blandt andet indgår kystnære havvindmøller. Derfor gik det såkaldte Havvindmølleudvalg i gang med at vurdere 24 ansøgninger om opstilling af store havvindmøller, og blandt dem lå én fra Dansk Vindenergi Aps om opstilling af havvindmøller i Venø Bugt.

Når Venø Bugt blev sorteret fra, skyldes det, at udvalget har udelukket alle ”fjorde og lukkede farvande … af hensyn til den visuelle påvirkning af kystlandskabet.” Og en opringning til Energistyrelsen bekræfter, at Venø Bugt er udelukket af ”visuelle hensyn”.

Havmølleudvalget består af Energistyrelsen, Søfartsstyrelsen, Naturstyrelsen, Risø-DTU og Energinet.dk. Udvalget har i sin bedømmelse af forslagene særligt set på sejladssikkerhed, råstoffer, naturforhold, herunder trækfugleruter og altså de visuelle aspekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *