Bestyrelse arbejder for hård kystsikring

14. januar 2018: Bestyrelsen for Kystbeskyttelseslaget Hostrup Strand vil til foråret tale med Skive Kommune om muligheden for at få lov til at etablere en hård kystsikring. Det fremgår af en artikel i Skive Folkeblad.

En lovændring har lempet mulighederne for at lave hård kystsikring med sten, og lagets bestyrelse mener, at det er vejen frem for at sikre kystvejen ved Hostrup Strand. Det har bestyrelsen en arbejdet med gennem flere år og orienteret om på flere generalforsamlingen; men det trækker ud.

Dels fordi kystsikringssagerne i mellemtiden er flyttet fra Kystdirektoratets bord ud til kommunerne. Dels fordi bestyrelsen først skal være sikker på at have medlemmernes opbakning til projektet, og finansieringen skal på plads, forklarer næstformand Svend Vestergaard til avisen.

Han fortæller, at bestyrelsen har konkrete planer for en hård kystsikring, som den vil fremlægge på lagets generalforsamling til maj. Der er tale om en hård kystsikring med sten på skrænten på en flere hundrede meter lang strækning fra Febækken til ud for Rådyrslugten.

Sikringen vil koste ”nogle millioner”, men til gengæld skulle stenene gerne spare laget for penge til vedligeholdelse. I dag er det igen og igen nødvendigt med opfyldning og reetablering af skrænterne efter storme og højvande.

Svend Vestergaard henviser til et forsøg på 30 meter med sten på skrænten, hvor resultatet foreløbig ser meget lovende ud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *