Limfjorden kommer tilbage

HedeDanmark medbringer det tunge grej til Hostrup Strand. Foto: HedeDanmark

12. oktober 2018: I løbet af få dage dumper der en besked i mailboksen hos de op mod 60 sommerhusejere ved Hostrup Strand, som har meldt sig til projekt ”Hvor blev Limfjorden af?”. Afsender er skovfoged John Milther fra HedeDanmark:

– Vi regner med at gå i gang med fældningen i slutningen af uge 42, og så arbejder vi i området de næste tre uger, fortæller han.

Ud over den omtalte alle-mail, vil den enkelte sommerhusejer også få direkte besked om, hvornår der bliver fældet på hans/hendes grund.

Det er Allan Krog fra HedeDanmark, der kommer til at stå for det praktiske arbejde. I første omgang klarer han selv alle de træer, der kan fældes manuelt. Derefter skal der flises. Sidste runde gælder de træer, der skal fældes og fjernes ved maskinkraft.

Det var grundejerforeningen Hostrup Strand, der i foråret tog initiativ til samarbejdet. Hostrup Hovedgaard og Hostrup Teglgaard bakkede op, og det har bevirket, at op mod 60 sommerhusejere har meldt sig til at være med:

– Vi har fået en meget positiv modtagelse ved Hostrup Strand, fortæller John Milther.
– I første omgang meldte omkring 40 sig, men der kommer hele tiden flere til, efterhånden som folk hører om projektet og måske får snakket med naboen. Og så længe, vi er i området, kan man stadig melde sig.

Det er vidt forskellige opgaver, HedeDanmark skal i gang med. Store som små: – Men sammenlagt får det helt sikkert betydning for området, forudsiger John Milther med henvisning til, at mange vil ”få Limfjorden tilbage”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *