Hostrup blandt de egnede steder til store sommerhuse

Ved Hostrup Strand kan der opføres 18 store sommerhuse, mener Skive Kommune.

5. september 2018: Skive Kommune har omkring 30 sommerhusområder. De er meget forskellige, men for store grupper af turister er der ikke mange muligheder for at leje sig ind. Det vil byrådet gerne have gjort noget ved, og derfor er jagten gået ind på grunde, der kan egne sig til store udlejningshuse.

Forvaltningen for Teknik, Miljø og Udvikling har analyseret det, de kalder ”restrumlighed i sommerhusområderne i Skive Kommune”. Altså, hvor mange ubebyggede grunde er der rundt i sommerhusområderne, og hvor er forholdene egnet til byggeri af store sommerhuse med plads til mellem 12 og 24 overnattende gæster?

I flere af de 30 sommerhusområder mener forvaltningen, at forholdene er egnet til et antal store sommerhuse. Ud over Hostrup med 18 grunde er det Virksund Nord, Astrup Vig, Knud Strand, Vadum, Lyby Strand 2 og Grynderup Strand 2. Fælles for områderne er, at her kan de store sommerhuse ligge i klynger.

Sommerhusområderne er i dag udlagt til sommerhuse af almindelig størrelse, og forvaltningen pointerer, at områder med store sommerhuse har en anden karakter. De kræver større grunde og større bygninger end normalt, og de mange gæster vil give mere trafik, støj og aktivitet.

Derfor stiller forvaltningen en række kriterier op for, hvordan områder med store sommerhuse bør planlægges. De bør:

  • Ligge samlet
  • Have egen indgangsvej til og fra offentlig vej for kørende trafik
  • Have eget parkeringsareal
  • Have egne udearealer
  • Opføres, så der mellem området for de store sommerhuse og det øvrige sommerhusområde anlægges et grønt område, som adskiller de to områder.

Hvis politikerne er stemt for at gå videre med planen, bliver det næste at få afklaret med ejerne af de egnede arealer, om de er interesseret i at opføre store sommerhuse. For Hostrup Strands vedkommende står der, at forvaltningen allerede er gået i gang med at udarbejde en lokalplan (på Ibsensvej, red.), der gør det muligt at opføre store sommerhuse til udlejning.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *