Kulfilter mod svolvbrinter

31. maj 2018: Forhåbentlig er problemerne med dårlig lugt omkring pumpestationen på hjørnet af Blåbærvej og Havtjørnevej nu løst. Til glæde for naboer, forbipasserende, børn og barnlige sjæle på legepladsen. Skive Vand har arbejdet på stedet de seneste uger for at installere et kulfilter i anlægget.

Det fortæller driftschef Lars Christensen fra Skive Vand: – I forbindelse med spildevand kan der dannes svovlbrinte. Det sker typisk på lange rørstrækninger og ved spildevand, der står stille. Det er ikke et problem, vi oplever særlig tit hos Skive Vand; men det kan forekomme. Et kulfilter kan tage svovllugten.

Svovlbrinte, også kaldet brintsulfid, er en gasart, hvis lugt kan beskrives som ”rådne æg”. Lars Christensen understreger, at den ikke er farlig i fri luft.

Bestyrelsen tog kontakt til Skive Vand først på året for at gøre opmærksom på lugtgenerne. Siden pumpestationen blev etableret har der på varme dage været en særlig ”odeur” omkring anlægget, og når vinden var i syd/sydvest var det særlig markant på legepladsen.

Skive Vand tog straks sagen op, og mener altså nu at have løst problemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *