Byråd får kritiske spørgsmål

24. maj 2018: Skive Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har på sit seneste møde givet dispensation til opførelse af to store sommerhuse. I forvejen ligger der to, og byggefirmaet Skanlux har planer om op til ti huse med plads til 20+ i hvert hus.

Det har givet anledning til protester fra såvel grundejerforeningens Hostrup Teglgaard som en række sommerhusejere på Blåbærvej og Brombærvej.

Ingrid M. Schmidt kom ind på sagen i sin mundtlige beretning ved grundejerforeningens generalforsamling:

”Som I måske har læst i Skive Folkeblad, har vi helt aktuelt fra bestyrelsens side kastet os ind i en debat om store sommerhuse i Skive Kommune. Afstedkommet af det vi kan se ske på den nye udstykning på Ibsensvej. Her er der bygget to store sommerhuse med plads til 24 og 18 gæster, og to mere er på vej. På hver 275 kvadratmeter. Det er byrådsmedlem Arne Bisgaard, som gennem byggefirmaet Skanlux har gang i byggeriet.

Da vi hørte om planerne, sendte vi en uopfordret indsigelse til kommunen. Vi protesterer ikke mod, at der bliver bygget sommerhuse på Ibsensvej. Men vi er bekymret for udviklingen, og for hvad så store sommerhuse med så mange gæster kan få af betydning for vores område, ” fortalte hun blandt andet.

Efter generalforsamlingen har sagen taget fart.

Dels har grundejerforeningens bestyrelse undersøgt sagen nærmere og har nu henvendt sig direkte til Skive Byråd i håb om, at politikerne vil trække i håndbremsen over for byggeriet af de to sommerhuse.

Dels har en række naboer på Brombærvej og Blåbærvej sendt protestbreve, og ved byrådsmødet den 29. maj vil flere af dem møde op i ”spørgetiden” for at stille spørgsmål til sagsbehandlingen.

Et af de centrale spørgsmål fra både naboer og grundejerforening er, hvorfor de ikke er blevet hørt i sagen. Det mener de burde være sket. Opførelsen af ti store sommerhuse med plads til 20+ i hver vil i høj grad påvirke naboerne og faciliteterne i nærområdet.

Sagen er fyldigt omtalt i Skive Folkeblad den 24. maj, og du kan læse grundejerforeningens brev til Skive byråd HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *