Madpakkehus på vej til Hostrup Strand

3. april 2017: I løbet af de kommende måneder sker der spændende ting på legepladsen bag det røde badehus på Kystvejen. Byrådet i Skive Kommune har for nylig nikket ja til, at Grundejerforeningen Hostrup Hovedgaard får 95.000 kr. fra Landsbypuljen 2017 under Skive Kommune til ”Udvikling af rekreative områder ved Hostrup Strand”.

Repræsentanter for 2’eren fortalte om planerne på et fællesmøde i marts for bestyrelserne for de tre grundejerforeninger ved Hostrup Strand, og nu ser visionerne altså ud til at kunne føres ud i livet. Baggruden for hele projektet er en erstatningssum fra Skive Vand i forbindelse med kloakeringen. Her afgav foreningen noget jord, og de penge skal nu komme flest mulige til glæde og gavn.

Ved legepladsen er planen at opføre et madpakkehus med borde og bænke. Her kan man slå sig ned med madkurven og nyde udsigten ud over fjorden. Om vinteren kan huset bruges til at opbevare badebroen.

Legemulighederne bliver også bedre. Ud over det nuværende klatrestativ og et stativ med gynger er der planer om en rutsjebane i stål samt et tunnelrør.

I planerne indgår også tilslutning til både el og vand, så det ikke skal trækkes fra de nærmest beliggende sommerhuse. For eksempel når de tre grundejerforeninger inviterer til sommerfest.

I projektet indgår også bord/bænkesæt ved bådophalerpladsen/badebroen og langs stranden. Og på toppen af Normannsvej, hvor Dådyrvej støder til, ligger et lille fællesareal, som bestyrelsen vil indrette til udsigtspunkt. Der skal sås græs, lægges fliser og opstilles borde og bænke.

Bestyrelsen skrev i sin ansøgning til Landsbypuljen, at formålet med projektet er at give både legepladsen og området et kvalitetsløft, så sommerhusbeboere og besøgende får lyst til at bevæge sig rundt i området. 

Grundejerforeningen Hostrup Hovedgård står som ejer af faciliteterne, med ansvar for at vedligeholde dem og  betale udgifterne til el og vand. De 95.000 kr. svarer til 48,1% af projektets samlede udgifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *