Et klart nej til bål i utide

10. april 2017: Skive Kommune kan ikke give tilladelse til afbrænding af sankthansbål andre aftener end sankthansaften den 23. juni 2017! Så klart lyder afslaget fra Teknisk Forvaltning på bestyrelsens ansøgning om at afbrænde et midsommerbål lørdag den 24. juni i år. 

Ansøgningen er sendt på baggrund af en beslutning om, at vi fremover ville rykke sankthansbålet til den førstkommende lørdag efter den 23. juni. For at give flere mulighed for at deltage. Mange har jo også sankthanstraditioner dér, hvor de bor til daglig, og må så hvert år vælge hvor de skal deltage. 

Men nej! Vi må rykke tilbage til fredag den 23. juni. Forvaltningen har forhørt sig hos Nordvestjyllands Brandvæsen, som meddeler følgende: 

”Vi mener jo som udgangspunkt altid, at loven skal overholdes, når det er muligt. For at undgå, at folk forveksler bål med brand, bør der ikke brændes af, når det er mørkt – ud over Sct. Hans Aften”. 

Teknisk Forvaltning henviser desuden til, at der i regler for afbrænding i Skive Kommune står: ”Det er tilladt at lave Sct. Hans bål af rent og tørt træ på Sct. Hans Aften.” 

Sankthansaften fejres altså ved Hostrup Strand den 23. juni. Bålet bliver i år tændt kl. 20. Alle er velkomne. 

I juni måned må der smides grenaffald i på bålstedet, ”hullet” øst for ophalerpladsen. Ikke før!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *