Kommune og politi skal nikke ja tilbump

10. januar 2016: Søren Poulsen, næstformand i Grundejerforeningen Hostrup Teglgaard, har brugt en del af sin juleferie til at få skruet en ansøgning sammen, og nu er den sendt til Skive Kommune.

Målet med ansøgningen er, at grundejerforeningen får lov til at lave fartdæmpende foranstaltninger på Havtjørnevej. Selv om det er en privat fællesvej, kræver den slags nemlig en tilladelse fra både kommune og politi. Blandt andet af hensyn til diverse forsikringsspørgsmål.

Som vi skriver i ansøgningen, må man som bekendt højst køre med 30 km/t i sommerhusområdet, men det bliver desværre ikke respekteret af alle bilister. Især ikke på Havtjørnevej, og derfor gav generalforsamlingen i maj 2015 bestyrelsen mandat til at arbejde videre med at finde en løsning ved hjælp af fartdæmpende foranstaltninger.

To fartdæmpere til at begynde med

Vi søger konkret om at få lov til at etablere tre fartdæmpere på Havtjørnevej. Én på ”bakken”, én ud for dammen og én ved legepladsen. I første omgang regner vi dog kun med at etablere de to, ved bakken og dammen. I håb om, at de kan få folk til at lette foden fra speederen.

Sådan ser de ud, bumpene, som vi forestiller os placeret foreløbig to steder på Havtjørnevej.

Sådan ser de ud, “Safety Rider”- bumpene, som vi forestiller os placeret foreløbig to steder på Havtjørnevej.

Vi går efter en model a la Daluiso’s “Saferty Rider”, hvor et blødt bump monteres med bolte ned i et fast underlagt. Dels for, at fartdæmperen ligger fast, dels for at den kan tages op ved vejarbejde og lignende.

Advarende skilte

For at ingen skal være i tvivl om, hvad der venter dem, når de kører ind på Havtjørnevej, bliver der opsat en færdselstavle med tegning af et bump og teksten “3 bump”. Skiltet kommer til at stå ca. 50 meter før første bump.

Ved det enkelte bump bliver vejen indsnævret til fire meter i bredden. Bumpene er beregnet til hastigheder på max. 30-40 km/t. Det bliver opsat tavler, som angiv reguleringen, og hvem der har forkørselsret.

Alt det fremgår af ansøgningen. Nu er det så op til myndighederne, kommune og politi, at vurdere, om løsningen med bump er god og kan fungere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *