Safety Rider’en er på banen igen

7. juni 2015: Alle gode gange to: I hvert fald arbejder bestyrelsen for grundejerforeningen nu igen med at få etableret et bump på Havtjørnevej for at dæmpe fart og støvgener. Helt konkret gælder det en såkaldt Safety Rider.

Vi har drøftet forskellige løsninger og har nu også taget kontakt til Skive Kommune for at få reglerne helt på plads. Færdselsloven gælder på en privat fællesvej ligesom på en offentlig vej, og det betyder, at vi skal have myndighedernes – det vil sige kommunens og politiets – godkendelse af de chikaner, vi stiller op. Ellers hæfter vi som forening for eventuelle skader. Det vil vi ikke risikere.

Og meldingen er helt klar fra kommunens side: Vi får ikke godkendt kummer og den slags.

Derfor har bestyrelsen nu besluttet igen at arbejde videre med Safety Rider’en.  Det er et typegodkendt vejbump i plast, som er fleksibelt i bredden. Det sættes sammen af to endestykker og et antal midterstykker, afhængig af vejens bredde. I hver ende står en pæl, og “anlægget” fæstnes på vejen.

Og netop det sidste gjorde, at vi i vinter opgav at arbejde videre med Safety Rider’en, fordi den normalt skal skal fæstnes på asfalt. Men nu er der dukket løsningsmuligheder op i form af beton eller fliser. Det undersøger vi nu nærmere.

Hvis vi kan finde en alternativ måde at fæstne Safety Rider’en på, vil vi søge om tilladelse til at etablere nogle bump af den slags på Havtjørnevej. I første omgang vil vi dog nok kun sætte det ene op for at se, hvordan det virker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *