Kystsikring med udfordringer

Kystsikringen ved Hostrup Strand kommer under fortsat pres i fremtiden. (Foto: Peter Jessen)

Kystsikringen ved Hostrup Strand kommer under fortsat pres i fremtiden. (Foto: Peter Jessen)

29. maj 2013: Årets generalforsamling i Kystbeskyttelseslaget Hostrup Strand begynder med et debatoplæg ved Per Sørensen, der er kystteknisk chef ved Kystdirektoratet i Lemvig.

Og han lover stof til en god debat hen over bordene. Blandt andet ved at påstå, at kystsikringen ved Hostrup Strand kunne have været lavet på en anden og billigere måde!

Efter den melding håber han, at de fremmødte vil komme med deres vurderinger. Dels af den nuværende kystsikring, dels af hvad der er brug for fremover.  Skal man for eksempel fremover kunne køre langs med kysten, og hvad betyder det i givet fald for kystsikringen?

Inden snakken kommer så langt, har Per Sørensen fortalt, hvordan kystsikringen ser ud med hans ”kysttekniske” briller. Både under vandet og ovenfor. Og han vil gøre rede for, hvilke udfordringer anlægget står over for i fremtiden. Både ude fra fjorden, ovenfra og inde fra land. Altså i kraft af storme, højere vandstand, regnskyl, grundvand og Febækken.  Gør alle disse mulige ”angreb”, at der bliver behov for yderligere kystsikring?

–          Kysterne i Vestsalling står over for nye udfordringer. Derfor er det vigtigt at få taget snakken om kystsikring i god tid, og ved Hostrup Strand har I allerede et sted, hvor I kan snakke sammen på tværs af matrikelskel, nemlig i Kystbeskyttelseslaget. Det har man langt fra alle steder, påpeger Per Svendsen.

Generalforsamlingen i Kystbeskyttelseslaget foregår traditionen tro i Lem Samlingshuset, og mødet begynder kl. 19 med, at Per Sørensen får ordet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *