Uvist hvornår affaldet skal i jorden

7. april 2013: Undergrundsbeholderne til husholdningsaffald i sommerhusområderne kommer med stor sikkerhed. Men hvornår er uvist. Og hvornår vi her ved Hostrup Strand står for tur vides heller ikke.

Det var en af meldingerne, da Skive Renovation 4-S den 4. april havde inviteret repræsentanter for de cirka 30 grundejerforeninger i Skive Kommunes sommerhusområdet til et møde om “undergrunds-systemet”.

Fra Hostrup Teglgaard deltog Jens Frede Nielsen i mødet.

Grundejerforeningen Hostrup Teglgaard har hele tiden holdt sig godt orienteret om planerne, så for os – og læserne af Hostrup Strand Nyt – bragte mødet ikke så meget nyt.

Klar til samarbejde

Stemningen var generelt god på mødet, og en spontan afstemning viste udbredt vilje til at arbejde positivt sammen med 4-S om en undergrundsløsning.

I vores område skal placeres flere undergrundsbeholdere, som hver kan rumme husholdningsaffald fra 50 sommerhuse. De vil blive placeret strategisk i forhold til den daglige trafik i området. Desuden bliver der fordelt over hele Hostrup-området nogle affaldsstationer, hvor der også placeres beholdere til pap og flasker og andet.

Affandsbeholderne er designet, så de kun kan bruges til formålet – og der bliver ingen beholdere til rustne damecykler, kasserede solsenge, udrangerede kaffemaskiner og den slags.

Tømmes på 2 minutter

Når det nye system er gennemført, skal vi fremover selv fjerne vores husholdningsaffald og dumpe det i undergrundsbeholderne.

Dermed er det slut med, at renovationslastbilerne kører rundt i hele området.

På mødet med 4-S blev vist en lille film om, hvordan fremtiden ser ud på affaldsområdet.

– Og jeg må indrømme, at det er ret imponerende, siger Jens Frede Nielsen.

– På filmen ser vi en lastvogn, der kommer og tømmer en underjordisk container. Fra chaufføren stiger ud af bilen, og til han kører igen, går der to minutter. Så har han med et snuptag fjernet affald fra 50 husstande.

Til gengæld skal vi så vænne os til at tage posen med affald med til “den underjordiske”, når vi kører fra sommerhuset eller skal ud at gå en aftentur, siger Jens Frede Nielsen.

På forkant

På mødet blev det fra Skive Renovation nævnt, at man med det nye affaldssystem tager forskud på forventet øgede krav om sortering af affaldet. En ny lovgivning om affaldssortering er formentlig på vej fra miljøminister Ida Auken, blev det nævnt – så med det nye affaldssystem i sommerhusområderne er Skive Kommune blot på forkant med begivenhederne, lød det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *