Nej til trafikspejl i kurve ved Hostrup Strand

Kystvejen

Svinget på Kystvejen er uoverskueligt. Et trafikspejl kunne måske hjælpe – men Skive Kommune og politiet vender tommelen nedad. Foto: Peter Jessen

17. februar 2013: Der bliver ikke sat et trafikspejl op i svinget Teglgårdvej/Kystvejen ved Hostrup Strand.
Det er konklusionen efter, at både Skive Kommune og Skive Politi har set på de trafikale forhold på stedet.

Det var formanden for Grundejerforeningen Hostrup Hovedgaard, Kenn Andersen, der sidste år tog kontakt til Skive Kommune med et forslag om at sætte et spejl op på stede. Flere af grundejerne i 2’eren havde spurgt, om ikke der kunne gøres noget på stedet for at forbedre oversigtsforholdene.
Med opbakning fra Grundejerforeningen Hostrup Teglgaard henvendte Kenn Andersen sig derfor til myndighederne.

Mette Sørensen, teknisk designer i Teknisk Forvaltning ved Skive Kommune og Torben Fruergård, Skive Politi, vender dog begge tommelfingeren nedad efter at have set på sagen.

Der er allerede en hastighedsbegrænsning på 30 km/t på stedet, og der er lavet en såkaldt svingsten på indersiden af kurven. Det er også muligt at vige til den anden side. De har ikke fundet registrerede uheld ved at kigge i politiets opgørelser, og der er alt i alt ikke meget trafik på stedet.

Dét skal holdes op imod, at et spejl giver et begrænset udsyn. Det formindsker omgivelserne og gør det vanskeligt at bedømme afstande og hastigheder og kan dermed give trafikanterne en falsk tryghed, lyder begrundelsen for afslaget.

De to grundejerforeninger gør derfor ikke mere ved sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *