Kloakering af sommerhusområder vedtaget

Vores sommerhusområde ved Hostrup Strand hører til de områder, som først skal kloakeres. (Foto: Peter Jessen)

5. juni 2012: Skive Byråd har med meget stort flertal vedtaget den nye spildevandsplan 2011-2022. Og dermed har politikerne også besluttet, at kommunens sommerhusområder skal kloakeres i de kommende år.
Det er ganske mange sommerhusejere, som dermed kan imødese en større regning for kloakering. Alene i det gamle Spøttrup Kommune er der flere end 800 sommerhuse.
Først for tur til en kloakering står blandt andet Hostrup Strand.

To imod

Kun to af byrådets 31 medlemmer var imod kloakering af sommerhusgrunde på 2500 kvadratmeter eller derover.
Jens Peter Hedevang (V) fremførte ved byrådsmødet, at det altid har været nok med nedsivningsanlæg på så store grunde. Han fandt, at man ikke får miljø nok for pengene ved en investering i kloakering i sommerhusområdet med store grunde, hvilket jo blandt andet vil sige Hostrup.

Gamle anlæg

Anders Bøge (SF), formand for udvalget for teknik og miljø, havde ifølge Skive Folkeblad “en vis forståelse” for synspunktet, men pointerede, at sagen ikke er så enkel. Blandt andet er der i mange områder både større og mindre grunde, og benyttelsen af sommerhusene har ændret sig. De bruges langt mere end førhen, nogle udlejes, og vandforbruget er steget markant. Desuden er mange af de gamle nedsivningsanlæg udtjente. De fleste af dem er 40-50 år gamle.
– Nogle sommerhusejere venter på, at vi tager den her beslutning om en spildevandsplan. Ingen ønsker at investere i et nyt nedsivningsanlæg, hvis der om nogle år skal kloakeres, sagde Anders Bøge ifølge Skive Folkeblad.

Vi holder øje

Det bliver Skive Vand, som skal effektuere kloakeringen, og Anders Bøge nævnte på mødet, at han vil anbefale Skive Vand, at sommerhusejere, de rhar investeret i nyt anlæg de seneste år, får en “passende tidshorisont” for tilslutning til det kommende kloaknet.
Hostrup Strand Nyt følger naturligvis med i, hvad der videre sker i sagen – så hold øje med hjemmesiden og se, om der er nyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *