Febækken skal måles op

Folk fra Skive Kommune vil i den kommende tid måle Febækken op på kryds og tværs. (Foto: Peter Jessen)

8. maj 2012: I løbet af maj vil et par medarbejdere fra Skive Kommune skridte Febækken af og foretage en række opmålinger af vandløbet.
Det sker i forbindelse med, at kommunen prøver at finde en løsning på det dårlige afløb fra bækken  ud i fjorden. Det handler med et fagudtryk blandt andet om Febækkens vandføringsevne!
I øjeblikket et det nødvendigt flere gange årligt med en oprensning af vandløbet for at hindre oversvømmelser af engarealerne.
Målingerne skal blandt andet vise, om det kan hjælpe at hæve bunden i Febækken.

Hindringer

Katrine Tuborg Pasgaard, der er natur- og landskabsingeniør ved Skive Kommune, fortæller, at der er flere hindringer for vandet i Febækken. Blandt andet er de to rørunderføringer under henholdsvis Havtjørnevej (i svinget lige før Klokkelyngen) og Kystvejen (ved ophalerpladsen) slidte og trænger til udskiftning.

Brev til grundejere

I forbindelse med opmålingen beder Skive Kommune bredejerne – altså de, der har grund ned til Febækken – om at markere dræn- og rørudløb langs bækken, så de kan blive taget med i opmålingen. De berørte grundejere, blandt dem grundejerforeningen Hostrup Teglgaard, har fået brev om sagen.
Det bliver også muligt at læse mere om arbejdet med Febækken på kommunens hjemmeside.
If’ølge et 40 år gammelt regulativ har kommunen pligt til at vedligeholde det stykke af Febækken, der løber gennem sommerhusområdet.

Rørunderføringen under Kystvejen her ved bådophalerpladsen er slidt og skal skiftes ud. (Foto: Peter Jessen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *